m30 rekesz
- Előállítás

Mire figyeljünk gyümölcsök raktározásakor illetve szállításakor?

Gyümölcsök raktározása egyáltalán nem egyszerű. Általában nagy mennyiségben nyáron  szoktak beérni a különböző gyümölcsök. Ezeket pedig a nagy forróságban nehéz megfelelő minőségben eljuttatni A-ból B pontba. Lássuk mire érdemes odafigyelni gyümölcsök raktározáskor és szállításakor.

Legyenek megfelelő rekeszeink

Az egyetlen amely megóvja a gyümölcsöket a különböző külső behatástól azok a rekeszek. Megfelelő minőségű rekeszek nélkül felesleges kockázatnak tesszük ki az árucikkeinket. Amiért egész évben dolgozunk azt pedig miért is kockáztatnánk? Nincs értelme gyenge minőségű silány tárolóegységekkel kísérletezni. Inkább vásároljunk egy kicsit drágábban de tudjuk biztonságban árucikkeink. Ez nem csak gyümölcsök raktározására vagy szállítására vonatkozik egyébként, hanem bármely más egyéb termékére is. Sokan próbálják megspórolni a tárolóeszközök árát, de ennek általában nem szokott jó vége lenni. Ennek az egyik módja az ha használtan vásárolnak rekeszeket. Mivel ezekből akár több százat is vásárolhatunk egyszerre, biztosak lehetünk benne hogy nem tudjuk mindegyiket megfelelően leellenőrizni. Ezért tehát biztosan lesz a rekeszek közt olyan amely nem azt a minőséget képviselni amelyre nekünk lenne szükségünk. Gyenge minőségű esetleg törött rekeszben pedig ahogy már említettem csupán termékeink minőségét kockáztatjuk. Teljesen feleslegesen, hiszen annyit biztosan nem tudunk spórolni a használt rekeszekkel mint amennyi kárt okozhatnak az árucikken keletkezett sérülések. Ezért tehát ha lehet mindig új rekeszeket vásároljunk.

Milyen rekeszek léteznek gyümölcsök számára?

M10, m20, m30 rekesz. Ezek a leggyakrabban használt méretek a gyümölcs és zöldség kereskedelemben. Sajnos a piacon nem mindenhol forgalmazzák ezeket megfelelő minőségben, ezért legyünk kellően körültekintőek mielőtt vásárolunk.

 

Mire érdemes még feltétlen odafigyelni?

A gyümölcsök egyik legnagyobb ellensége a forróság. A raktározás teljességgel kivitelezhetetlen egy megfelelően hűtött raktár nélkül. Két lehetőségünk van tehát. A leszedett gyümölcsöket azonnal értékesítjük, vagy kialakítunk számára egy hűtött raktárat. Soha ne feledjük el a gyümölcsök raktározása nagy odafigyelést igényel.