- Életmód, Előállítás

A sörös rekesz a szállítmányozás szolgálatában

Az italos rekeszek története régre nyúlik vissza. Amikor az igény, a kínálat és az infrastruktúra fejlettsége is találkozott, meg kellett oldani, hogy a kimért italok eljussanak egyik helyről a másikra. A kiadagolással az áru jobban értékesíthető volt, nem beszélve a potenciális vásárlók körének bővüléséről a szállíthatóságnak köszönhetően. Viszont fontos volt a minőség és állagmegóvás is, valamint a tartósság. Legalábbis az elérhető alapanyagok tekintetében megtalálni a legjobb megoldást. Így kezdték el az emberek a farekeszek készítését, melyek sok esetben többször használhatók voltak. Ahogy más alapanyagok is elérhetők lettek – mint például a műanyag -, egyre kifinomultabb koncepciók jelentek meg. Fontos szempont lett a rekeszek egymásba rakhatósága, az ergonómia, a súly, de még a design is.

a sörös rekeszek jól egymásba rakhatók

A fejlesztések irányai

 

Fontos lett az is, hogy a rekeszek fogása megfelelő legyen, könnyű legyen a rakodás. Nem is csoda, hiszen nagyon sok idő és energia mehet el, ha ez a kritérium nem teljesül megfelelően. A szállítmányozás résztvevőinek a puha tapintás is hatalmas segítség, könnyebbé téve a sörös rekesz kezelhetőségét.

Napjainkban a fenntarthatóság kiemelt szempont a termékek gyártásánál, fejlesztésnél, az alapanyagok felhasználásánál. Így fontos lett az is, hogy a rekeszek többször felhasználhatók legyenek, vagy akár újrahasznosíthatók. Alapanyagtól függően a rekeszek nagy része már ezekkel a szempontokkal készül.

 

A reklám helye

 

Az italos, vagy sörös rekesz kínálat mutatja, hogy kialakítástól függően alkalmas lehet arra is, hogy egy adott márkát népszerűsítsen, bemutasson. Különböző márkaelemeket helyezhetünk el rajta, vagy akár felhasználhatjuk egy- egy promóció, vagy akció során is. Ilyenkor adhatunk nekik egyedi designt, vagy akár egyedi színt is. Vannak olyan cégek, márkák, akik arculatukkal visszanyúlnak a hagyományos, vagy tradicionális megjelenéshez, így ezt hosszú távon is használhatják a rekeszek designjában is.

Lényegében elmondhatjuk, hogy a rekeszek fejlődése, fejlesztése a lehetőségek és az igények találkozásában fellelhető.