- Autómotor, Életmód

Ülésfűtés utólag

Megérkeztek a hideg reggelek, és bizony előfordul, hogy beülve az autóba kellemetlen érzés fogad minket: a vártnál sokkal hidegebb van. A nap süt, a fák gyönyörű színekben pompáznak, de a hideg ülésben hosszú perceket várni, hogy valamennyire is felmelegedjünk, kicsit elvesz a hangulatból.

Indulhat jobban is a nap, legalábbis az ülés részére van ráhatásunk. Amennyiben autónk felszereltségéhez nem tartozik, úgy utólag is könnyen beszerezhetünk ülésfűtést. Nemcsak a komfortérzetet javítja, de a vezetési és utazási élményt is növeli. Lássuk a tudnivalókat!

vezetés és ülésfűtés

Ülésfűtés formái

 

  1. Beépíthető: lényegében teflonszálas ülésmelegítőről beszélünk, melynek lapjait az üléshuzat alá helyezhetjük. A fűtőlapok rugalmasak, észrevétlenek maradnak az ülésben. A készülékben lévő bimetál elvű elektronikai egység figyeli a fűtőlap minimum és maximum hőmérsékletét, és aszerint ad vagy veszi el az áramot. A mi dolgunk csak élvezni az elvárt komfortot.
  2. Felszerelhető: lényegében ez olyan, mint egy extra üléspárna. Lehet fűtő és masszázs funkciója is, így akár fotelba vagy irodai székbe is helyezhető, nem csak az autónk ülésére. Nemcsak melegít, de még a mindennapi stresszoldásban is a segítségünkre lehet.

 

Mire érdemes figyelni?

 

Ülésfűtés rendelése után, amikor megérkezett a termék, mindenképpen érdemes kipróbálni vezetés előtt. Ne akkor érjen meglepetés, amikor épp úton vagyunk.

Szerencsés lehet ellenőrizni időnként az ülés állapotát is, hogy megfelelően bírja-e az ülésfűtés hőjét. Ugyanígy a vezetékeit, hiszen idővel elöregedhetnek. Hasznos, ha beiktatunk kis szüneteket a használat közben, hogy ne hevüljön túl se a készülék, se a vezetékei, így segíthetjük is a hosszabb élettartam elérését.

Beépítéskor, elhelyezéskor a vezetékeket ne tekerjük fel túl szorosra, vagy tegyünk rá túl nehéz tárgyat, hiszen könnyen megtörhet.

Mindezeken túl pedig a forró nyári időszakokban érdemes kivennünk és tiszta, napfénytől védett helyen tárolnunk, hiszen ilyenkor az autó nagyon fel tud melegedni.

Ami pedig talán az egyik legfontosabb, soha ne hagyjuk az ülésfűtést bekapcsolva, amikor nem tudunk rá figyelni.