nyári gumi vásárlás szempontok
- Autómotor

Nyári gumi vásárlás: erre érdemes figyelni

Amikor esedékes a nyári gumi vásárlás, újabb és újabb dilemmákkal találják szembe magukat az autótulajdonosok. Mikor cseréljem ki a télit? Milyen márkát, milyen típust vegyek? Szükségem van egyáltalán új abroncsra?! Ezek a kérdések fontosak, érdemes feltenni őket – de csak akkor, ha megbízható forrásból találjuk meg rá a választ. A FűtésDoktor kíváncsi csapata most is szakértőhöz fordult, hogy pontos infókkal szolgáljon: íme minden, amit a témában tudni érdemes!

A cikk megírásában szakmai partnerünk az Autógumipláza volt: nyári gumi kínálatukról többet is megtudhatsz az alábbi linken!

https://www.autogumiplaza.hu/nyari-gumi

Mikor érdemes cserélni?

Általánosan az az ajánlás, hogy figyelni kell a napi átlag hőmérséklet alakulását. Amikor már rendszeresen meghaladja a +7 fokot, időszerű a csere.

Mikor esedékes a nyári gumi vásárlás?

Ha az abroncsok profil mélysége a törvény által előírt 1,6 mm alá csökkent, akkor már nem lehet tovább halogatni a vásárlást. Ám nem kell megvárnunk ezt az állapotot: sokkal biztonságosabb, ha inkább a gumik általános állapotát és korát figyeljük. 7-8 éves gumiabroncsoktól például már semmilyen körülmények között nem várható el megfelelő teljesítmény, ilyenkor erősen ajánlott az új nyári gumi vásárlás.

Mit vegyünk figyelembe a vásárláskor?

A következő faktorokat mindenképp érdemes megfontolni:

  • az autó tulajdonságai
  • vezetési stílusunk
  • használat módja.

Érdemes spórolni nyári gumi vásárlás alkalmával?

Erre a kérdésre nem egyszerű választ adni – egyszerre igen és nem. Tudjuk, hogy ez nem hangzik túl egyértelműen, de aggodalomra semmi ok, máris bővebben kifejtjük.

Nem érdemes spórolni akkor, ha a ló túloldalára átesve nevenincs, ki tudja milyen sztenderdek alapján (és mikor…) készült, visszakövethetetlen terméket készülünk venni. Ebben az esetben ugyanis a biztonságunkat kockáztatjuk, a hosszabb fékút az életünkbe is kerülhet!