- Cég

Kamerás megfigyelés a munkahelyeken

Számtalan olyan munkahely létezik, ahol a munkahelyi biztonság részét képezi a kamerás megfigyelés. Ez nemcsak a létesítményben megtalálható értékek védelme miatt fontos, hanem azért is, mert az ott dolgozók biztonságát is tudják ellenőrizni ezzel a munkáltatók, vagy akár baleset, rablás, bármilyen incidens során a hatóságok is a CCTV kamerás megfigyelő rendszer felvételeire tudnak támaszkodni.

Hogy milyen iparágakban használnak kamerás megfigyelést, valamint, hogy kikhez lehet fordulni, ha cégünkben mi is ilyet szeretnénk, az is kiderül bejegyzésünkből.

CCTV kamerás megfigyelő rendszer

CCTV megfigyelés: hol a leggyakoribb?

A kamerás megfigyelő rendszerek tulajdonképpen már szinte minden vállalati területen elterjedtek. Nagyvállalatok, multivállalatok esetében szinte kivétel nélkül alkalmazzás a kamerákat arra, hogy a munkahelyi berendezések (pl. számítógépeket, kasszákat, széfeket stb.) megvédjék, valamint a munkahelyi incidenseknél esetleg bizonyítéknak fel lehessen használni a felvételeket.

A leggyakrabban bankokban, kórházakban, repülőtereken, minisztáriumokban, gyárakban, nagyobb telephelyeken, üzemekben, közületekben, nagy irodaházakban, bevásárolóközpontokban lehet ezekkel a kamera rendszerekkel találkozni. Természetesen, a munkahelyi megfigyelésre külön szabályok vonatkoznak, amelyek betartásával lehet ilyen biztonsági rendszereket létesíteni az adott épületben.

A CCTV mellett gyakran riasztó rendszerek, tűzvédelmi és tűzjelző rendszerek, beléptető rendszerek is léteznek ilyen létesítményekben. A kamerákhoz hasonlóan ezek is valamilyen védelmet látnak el. A beléptető rendszerekkel számon lehet tartani, hogy a munkatársak melyik napon voltak bent, és mettől meddig a munkahelyen – ez alapján tudnak például a könyvelők és a pénzügyesek is dolgozni. A tűzvédelmi rendszerek elsősorban életvédelmi rendszerek.

SMARTme biztonsági rendszerek

A SMARTme vállalat rendkívül profi a fent is felsorolt megfigyelő és védelmi rendszerek megtervezésében, kivitelezésében és karbantartásában is. Csapatuk nemcsak mérnökökből áll, de profi kivitelezők és 24 órás ügyfélszolgálat is az ügyfeleik rendelkezésére áll. Ha például egy hirtelen meghibásodás lenne, akkor lehet kihez fordulni és azonnal érkezik is a szakértő segítség. Az ügyfél pedig egy online felületen tudja nyomon követni a dolgokat.