gyomor bypass műtét
- Életmód

Gyomor bypass műtét – villámgyors fogyás látványosan

Napjainkban számos ember életét nehezíti meg a túlsúly. A plusz kilók nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem egy idő után az egészségünkre is rámegy, ha nem adjuk le a súlyfelesleget. Ízületi fájdalmak, cukorbetegség és számos más testi probléma jelentkezik, ha nem cselekszünk időben. A súlycsökkentés leggyorsabb módja a gyomor bypass műtét.

Gyomor bypass műtét – mit jelent pontosan?

Technikai szempontból a gyomor felső részének és vékonybél középső szakaszának az összekötése történik meg. Ennek köszönhetően a felszívódás útja rövidebb lesz, így kevesebb kalória tud hasznosulni. A szakorvosok ezt a műtéti eljárást tartják a leghatásosabbnak, hiszen a beteg akár súlyfeleslege 70-90%-át le tudja adni a műtét következtében. A súlyfelesleg lecsökkentésével pedig a cukorbetegség és egyéb veszélyek is elkerülhetők.

A beavatkozás előtt vizsgálatok sorára van szükség, hogy az orvos megbizonyosodjon róla, hogy a műtét elvégzésének egészségügyi akadálya nincs. Az orvos utasításait betartva megkezdődhet a műtét. Szerencsére ma már rendkívül gyorsan és kíméletesen, úgynevezett három apró bemetszésű laparoszkópos technikával végzik a műtétet, így nem kell tartanunk a nagy sebektől.

A műtét természetesen nem kockázatmentes, így az orvosok mindig körültekintően elmagyarázzák a betegeknek az esetleges kockázatokat. Egy megfelelő szakorvossal biztonságban érezhetjük magunkat. Az eredmény pedig egy új élet.

Hogyan kerülhetjük el a súlyfelesleget?

Természetesen mindennapi mozgással és megfelelő táplálkozással elkerülhetjük a súlyfelesleget. Tudjuk, hogy nehéz hiszen vannak, akik rendkívül hajlamosak a hízásra. Megfelelő elhatározással és segítséggel azonban műtét nélkül is komoly eredményeket lehet elérni. Érdemes dietetikus és személyi ezdő segítségét is kérnünk. Ők beállítják az étrendünket és a kalóriaszintünket, valamint segítenek a sportot a mindennapjainkba beépíteni. Ha nem megy egyedül, akkor járhatunk csoportos órákra vagy magán edzésekre is.

Ne adjuk fel, hiszen a testünkről, az egészségünkről van szó. Az egészség pedig könnyen múlik, ha nem figyelünk rá.