mennyibe kerül egy autó fóliázása
- Autómotor

Autófólián gondolkozol? Néhány jó tanács miért éri meg.

Egyre többen szeretnék ha védőfólia kerülne az autójukra és a a legkevésbé sem meglepő. A fóliák népszerűsége folyamatosan nő hiszen lassacskán mindenkinek kezd világossá válni hogy a fóliák a közhiedelemmel ellentétben nem csak tuning céllal használhatók. Sőt igazából a tuning az egyik talán legkevésbé fontos a felhasználhatóságból. Ez nem az esztétikumról szól igazán hanem leginkább az autó védelméről. Természetesen az sem elhanyagolható tényező hogy az autó nyilvánvalóan sokkal esztétikusabb megjelenést fog nyújtani az újdonsült fóliával, de ahogy azt már említettem nem ez a legfőbb szempont.

Mennyibe kerül fóliáztatni az autót?

Az hogy mennyibe kerül egy autó fóliázása az egyik legfontosabb szempont a vásárlóknak. Sajnálatos módon az autófóliák igen költségesek, de arra kell gondolunk hogy nagyon megéri a vásárlásuk. Hogy miért is? Mert nem is gondolnánk de akár vissza is hozhatják az árukat a fóliák.  Hogyan? Például ablakfóliák használatával kevesebbet fog fogyasztani az autó mert nem lesz szükséges hogy bekapcsoljuk a klímát. Hosszútávon tehát egyértelműen kifizetődő a fóliák használata.

Miért éri meg?

A fóliáknak számos előnye van. Ezek közül fogok néhányat kiemelni. A fóliák megvédik az autót kavicsfelverődésektől és karcolásoktól. Remek víz lepergető tulajdonsággal rendelkeznek. Ezenfelül megszűrik a káros UV sugarakat is. Egy hosszú utazás során sajnos fenn áll a bőrrák kockázata. A fóliákkal ezt radikálisan csökkenthetjük.

Hogyan rakjuk fel a fóliát az autóra?

Először is: Mi sehogyan. Persze kivéve ha nincs valós tapasztalatunk és megfelelő hozzáértésünk, de alapjában véve ez a cikk a laikusoknak készült így azt mondanám hogy tényleg csak az próbálkozzon a fóliák felrakásával aki valóban ért hozzá. Ez egy kényes és precíz folyamat mely valódi szakértelmet igényel. Bízzuk tehát mindig megfelelő kivitelezőkre a munkát. A minőségi munkához profi kivitelezőre lesz szükség.