bejárati ajtó
- Belsőépítészet

Milyen bejárati ajtót válasszak?

A bejárati ajtó kiválasztása alapos mérlegelést igényel. Ha felújítunk vagy újonnan építjük otthonunkat, akkor előbb-utóbb eljutunk a bejárati ajtó kiválasztásához is. Milyen szempontok alapján válasszuk ki ajtónkat? A teljesség igénye nélkül a következő szempontokat szedtük össze, amelyek alapján érdemes választanunk:

Anyag

Bejárató ajtónk lehet fa, műanyag vagy alumínium is. Érdemes a stílusunkhoz alakítani a választásunkat. A műanyag hagyományosabb, a fa természetesebb, míg az alumínium modern hatást kelt.

Biztonság

Talán a biztonság a legfontosabb szempont a választásunkban. Olyan bejárati ajtót válasszunk, amit nem lehet feltörni, ami masszív, strapabíró. Érdemes biztonsági zárat beletetetnünk. Biztonsági zárral garantáltan elvesszük a rablók kedvét a betöréstől. Fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat az otthonunkban és egy megfelelő ajtó ezt biztosítani tudja.

Ár

Természetesen az ár sem elhanyagolható szempont a döntésünkben. Egy bejárati ajtó ára borsos tud lenni, de érdemes megfizetni, hiszen hosszú ideig fogjuk használni azt. Szerencsére nem kell évente lecserélnünk a bejárati ajtónkat, így nem érdemes csak az ár alapján döntenünk.

Stílus

Természetesen az ízlésünk is elengedhetetlen a döntésben. Nagyon sokféle fajta bejárati ajtót tudnak legyártani nekünk, gyakorlatilag a határ a csillagos ég. Mi szabhatjuk meg a színét, a mintáját, kérhetjük üvegesen vagy anélkül is. Érdemes alaposan átgondolnunk és böngésznünk ötletek után. Erre a net kifejeztetten a barátunk, ott rengeteg képötletet találunk különböző bejárai ajtókról.

Hogyan válasszunk bejárati ajtó gyártót?

Alaposan nézzünk utána, hogy kivel dolgozunk. Kérjünk minél több helyről árajánlatot, versenyeztessük meg a szolgáltatókat. Érdemes az ár mellett olyan szempontokat is igénybe venni, mint például a garancia. Ha az igényfelmérés ingyenes az plusz előny. Kalkulálnunk kell még a kiszállítási és beszerelési költségekkel is, amik plusz szempontok lehetnek a döntésünkben.

Bármit is választunk, biztos, hogy egy fontos pont lesz a házunkban/lakásunkban. És emellett biztos, hogy szeretni fogjuk.