babafészek
- Életmód

Babafészek: hasznos vagy értelmetlen?

Egy kisbaba érkezése nem csupán a szülők számára jelent hatalmas változást, amihez alkalmazkodni kell, hanem bizony a csecsemőnek is. Teljesen új ingerek érik, egy szűkös és sötét, de biztonságos helyről hirtelen egy óriási, zajos és ismeretlen világba csöppen. A babák komfortérzetén sokat segíthet például a babafészek is, aminek formája és mérete az anyaméhre emlékezteti őket. Nem csoda, hogy már hosszú-hosszú ideje töretlen népszerűségnek örvend a babakelenygék között. A Berry Baby babafészkek abszolút ideális választás, ha még komfortosabbá szeretnénk tenni a kisbaba életét: https://bit.ly/3nANklL

Mire jó a babafészek?

A várandósság felén túl az édesanyákban beindul a “fészekrakó ösztön”. Általában innentől kezdve a leendő szülők aktívan készülnek az új jövevény érkezésésre. Ilyenkor már nem csak a nagyobb, adott esetben költségesebb tételekkel számolunk. Elkezdünk ruhákat vásárolni, beszerezzük a textil pelenkákat és szép lassan mindent, amiről korábban még úgy gondoltuk ráér. A babakellékek halmozása mellett egyre nagyobb figyelmet fordítunk a csecsemő kényelmére is. Hiába van meg a kiságy elkezd motoszkálni a fejünkben a babafészek gondolata. Vajon szükségünk van ilyesmire, komfortosabbá teszi majd a kisbaba életét?

A válasz igen. A szülés nem csak az édesanya számára sorsfordító, a csecsemő is egy teljesen ismeretlen és tágasabb világban találja magát utána. A már jól megszokott meleg, szűkös és biztonságos hely elhagyását pedig nem könnyű egyik napról a másikra megszokni.

Biztonságot nyújt

A babafészek biztonságot jelent a babának és az anyának is. A csecsemő számára komfortosabbá teszi a kiságyat vagy a járókát, hiszen formája és mérete az anyaméhre emlákezeteti. Az édesanyáknak pedig megnyugvást nyújt, hiszen amíg nem tudnak nagyon forgolódni, addig a peremeinek köszönhetően megvédi a kicsit, és közben mi is tudunk haladni a teendőinkkel. Így a kicsi a kiságyon kívül is mindig biztonságban lehet ott, ahol éppen mi is tevékenykedünk.

Mindemellett pedig dekor elemnek sem utolsó. A nagy népszerűségének hála rengeteg színben és mintával kapható már, így könnyen a babaszoba és saját stílusunkhoz igazítható. Legtöbb esetben levehető és mosható huzattal rendelkeznek, így könnyedén tisztítható is, ami a kisbabák esetében nem utolsó szempont.