A mai piaci közegben a gyorséttermek elterjedése révén az éttermek jó részének el kell gondolkoznia a profilváltáson. A legtöbbjüknek már nem célszerűbb alacsonyabb árakkal, kevésbé minőségi szolgáltatást nyújtani, hisz azok a vendégek, akik olcsón akarnak étkezni, inkább olyan vendéglátó üzletet választ, ahol percek alatt elkészül az étele és akár magával is viheti. Sokkal jobban megéri a prémium kategóriát megcélozni, hiszen ámbár talán kevesebbet járnak az emberek hagyományos értelembe vett éttermekbe, mint előzőleg, de viszont sokkal nagyobb a hajlandóságuk tetemes összegeket is kiadni, amikor mégis elmennek. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a hétköznapok helyett, sokkal inkább különleges események alkalmával, nagyobb társaságokban járnak el többfogásos menüket fogyasztani.
Ahhoz viszont, hogy az éttermünk különleges élményt nyújtson vendégeinknek, nem elég a profi alkalmazottak és a kiváló alapanyagok.
Rendkívül fontos a felszerelés és a dekor is, amelynek szintén az extravagáns érzést kell átadnia. Ezen eszközök, tárgyak beszerzéséhez mindenképp szükségünk lesz egy prémium gasztronagyker szolgáltatásaira, amely pl. akár egyedileg logózott eszközökkel, munkaruhákkal, ét- és itallapokkal is foglalkozik. A legjobb vendéglátó nagykerben szinte minden fontosabb kellék, eszköz, dekoráció beszerezhető, legyen szó akár díszpoharakról, szakácsruhákról vagy nagykonyhai eszközökről.