A vendéglátóipari tervezés elengedhetetlen az optimalizációhoz és egy büfé, étterem vagy épp szálloda profitképességé tételéhez. Rengeteg tényező befolyásolja a szolgáltatás minőségét, ezek egyike egy profi büfé berendezések szolgáltató bevonása. Ez a partneri összekapcsolódás rengeteg előnnyel jár a büfé számára. Ennek egyik aspektusa a költségmegtakarítás. Ha egy helyről tud egy vállalkozás minden terméket megszerezni, akkor kisebb adminisztrációs költséget realizálhat. Továbbá a nagy-tételes, rendszeres megrendelések mindig kedvezőbb áron hozzáférhetőek mint az egyszeri ideiglenes rendelések.
További előnye egy büfé ellátó alkalmazásának a kiszámíthatóság. A berendezéseknek és eszközöknek van egy természetes élettartama. Egy komolyabb konyhai eszköz több évig szolgálhatja a céget, de fogyóeszközökből (csomagolás) mindig újakra van szükség. Épp ezért ha ismerjük a keresletünket, akkor ahhoz egy tervvel tud igazodni a szolgáltató. Így kiküszöbölhető a büfé működésének ingadozásai, sokszor minimális raktározási tevékenységgel. Egy ilyen szolgáltató már a saját rendszerében vezeti az ellátás paramétereit, ezért hosszabb távon akár ebben is segíthetik cégünket. Fontos hozzájárulási értéket ad hozzá még a tevékenységhez a berendezés ellátó szakmai tapasztalata. Ők mindennap ilyen büfék problémáit kezelik, tehát sokkal inkább átlátják az általános hibákat egy ellátási lánc megszervezésében, amiben esetleg nekünk nincs teljes-körű tapasztalatunk.