Adósságrendező hiteligénylés menete

hitel adósságrendezéshez

Ha szeretnél kimászni a pénzügyi kavarodásból, és ehhez adósságrendező hitelt felvenni, akkor először is készülj fel rá, alkalmazz adósságrendező hitel kalkulátort, majd hasonlítsd össze az elérhető lehetőségeket.

A hitelkiváltó hitel lehet adósságrendező hitel is. Ez egy olyan hitel típus, amelyekkel a korábbi hitelek kiválthatók vagy egybe is vonhatók. Az adósságrendező hitel azoknak kedvező akik több hitellel rendelkeznek és már nem tudják követni, hogy hova mennyit kell fizetniük. Azok az ügyfelek igényelhetik, akiknek nincs elmaradásuk, rendszeresen fizetik a számláikat.

A feltételek között szerepel:

– 18. életév betöltése

– rendszeres jövedelem (igazolható)

– minimum 3 hónapos munkaviszony

– saját bankszámla

– magyarországi lakcím

A legtöbb bank a megállapított törlesztőrészlet 2-3 szorosának megfelelő, igazolt jövedelmet kér, hiszen a magyar bankokban jövedelemigazolás nélkül nincs adósságrendezés.

Az adósságrendezés nagyelőnye, hogy egyszerűsödik vele a törlesztés, mint nélküle. Hátránya, hogy nehezebb igazolni a korábbi hiteleket, időigényes és komplikált folyamat.

Az adósságrendező hitel igényléséhez ugyanis a bank az összes kiváltandó hitelen megvizsgálja a hitelmúltat, ami esetenként nagymennyiségű bekérendő dokumentációt és hosszadalmas adminisztrációt jelenthet.